uitspraak rechter NSFO <> GD

Donderdag 1 september, de rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding tussen het NSFO en GD.
De uitspraak luidt: De voorzieningenrechter wijst de vorderingen van het NSFO versus de GD af.
Dat dit niet in het voordeel is van de schapenfokkers is wel duidelijk jammer………
Klik hier
voor de volledige tekst.En nu maar hopen dat het gezonde boerenverstand gaat zegevieren en  de GD samen met het NSFO een echte oplossing zoekt om volgend jaar zonder “gezochte” problemen zowel GD als NSFO dieren aan elkaar te kunnen uitwisselen en fokdagen te kunnen houden. Een voordeel zit er voor alle gebruikers van het GD gezondheids programma in ieder geval  wel aan en dat is dat sinds het beschikbaar komen van het NSFO programma de tarieven zijn gedaald. Onze conclussie concurentie loont, en houd scherp.

 Ook wij zijn zuinig op onze zwoegervrije koppel en dit willen we ook graag zo houden. Ons inziens zit het risico van zwoeger besmetting niet in het bezoeken van zwoegervrije fokdagen en uitwisselen van zwoegervrije dieren , maar wat er op het erf en weiland van de houder gebeurd .Want zoals iedereeen wel zal weten is slecht 1 op de 20 schapen zwoegervrij dus contacten met de buren ed. is het probleem Dus het programma is dus slechts een controlle middel en het zwoegerprogramma staat en valt met wat de houder doet en niet doet en meld of niet meld.
En deze uitspraak van de rechter zal ons er zeker niet van weerhouden ZWOEGERVRIJE fokdagen te bezoeken met onze dieren.
En dan maar op advies van de rechter het vrijwillige zwoegerprogramma van GD verlaten naar het NSFO.

 

Dit bericht is geplaatst in divers schapen nieuws. Bookmark de permalink.